Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2017 22:11 - КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ PERFUME, EDP, EDT, EDC И TESTER?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2039 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://markov-parfum.com/blog-section/blogart1
КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ PERFUME, EDP, EDT, EDC И TESTER? Публикувано на 02.03.2017 |  


image

         Чудили ли сте се каква е разликата между Парфюм, Парфюмна вода, Тоалетна вода и Одеколон? Защо един и същи аромат може да ухае по различен начин? Отговорите се крият в различното съотношение и концентрация на етерични масла и алкохол.  

        Парфюмът  представлява комбинация от ароматни съединения в разтворител, който обикновено е етанол или смес от вода и етанол.

         "Аромат" или „Парфюм” е колекция от парфюмни нотки, които се разтварят в масло. Това е най-силното и чисто парфюмно масло, което обаче не се използва в чист вид.  Така производителите на парфюми добавят масло носител, известно също като базово масло или растително масло (например масло от Жожоба).  С базовото масло се разрежда  чистото парфюмно масло, като по този начин кожата абсорбира парфюма по-добре.

           Алкохолът се добавя в парфюмите заедно с маслото носител, за да стане процеса на производството по-евтин и за да се постигне по-лесно разпръскване на парфюма. Също така кондензацията на алкохола върху топла кожата дава първоначален "взрив" на миризма, но тя се изпарява бързо във вьздуха.

 

А ето и най-често срещаните варианти на аромати:

Perfume (Le Parfum/Extrait/ Pure Perfume)- известен също като парфюм или чист парфюм (или дори като "парфюм екстракт" след буквален превод от френски), той е най-високата концентрация на аромат, съдържащ 15-40% ароматни съединения. Според Международната асоциация по ароматите (IFRA), обикновенно  процентът е около  20% до 40%. Тези парфюми или екстракти  имат високи цени и се предлага в най-малките бутилки, но в действителност те са и най-дълготрайните.Обикновено ароматът им се усеща в продължение на около 6 -8 часа. При наличието на суха кожа, разбира се, трае по-малко време. Екстрактите, които се използват за парфюмите са скъпи и редки. Истински парфюми може да откриете в предложенията на Chanel, Dior, Givenchy, Valentino, Guerlain, Caron и други.

Eau de Parfum (EDP) означава вода от парфюм, неговата концентрацията е между 10% до 20%( стандартно около 15%) . Ароматът е по-слаб от този на чистия парфюм, но това се отразява и на неговата цена, която е значително по-ниска от тази на чистия парфюм.  Въпреки това продължителността на уханието е повече от добра – между 3 и 5 часа. Eau de Parfum е идеалният избор за хора, при които ползването на парфюми е превърнато в ежедневие.

Eau de Toilette(EDToзначава Тоалетната вода. Това е  по-лек и деликатен аромат, с концентрация между 5 и  15%( стандартно 10%). Парфюмите от тази група са подходящи за всекидневна употреба. Цената им обикновено е значително по-ниска от тази на EDP, а продължителността на уханието варира между  2 до 4 часа, в зависимост от типа кожа върху която се нанася.

image

Тъй като концентрацията може да повлияе на миризмата, възможно е един и същи аромат да има различен мириз, в зависимост от това дали е във вариант EDT или EDP. Също така, кожата на всеки един от нас има различно рН ниво, затова тя реагира различно на един и същ аромат.

Трябва да изчакате 30 минути, за да се даде на аромата възможност да се развивие.Парфюмите  се нанасят върху точките на пулса, които са  най-топлите части на кожата: китката, гърба и задната част на врата, зад ушите, зад капачки на коленете, под мишниците ...

Eau de Cologne (EDC): Одеколон - Това е по-лек от EDT аромат, с концентрация 3-5% на парфюмно масло. Трайността на аромата му  обикновено продължава в продължение на 2 часа.

Какво е ТЕСТЕР?

Тестерът  е  класически  парфюм,който се използва в парфюмерийте за тестване на даден аромат.Тестерът по-принцип не е предназначен за директна продажба и затова се предлага без някои детайли - кутия ,капачка, декоративна опаковка и др.Тестерът обикновено се предлага в бяла или сива картонена кутия или без опаковка. Съставът на тестера и оригиналния парфюм е  абсолютно идентичен!

В общи линии, няма  нищо лошо да си купите Тестер на парфюм. Той ще ви излезе значително по-евтино, а качеството му по нищо не отстъпва на другите парфюмни варианти.



Тагове:   парфюми,   тестери,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13769212
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930